Van-der-Lans-Busscher-Historisch-001.jpg

GeschiedenisVANAF HET BEGIN

Sinds 1896 voorzien wij in de verhuur van gelegenheidsvervoer voor uitvaarten.

En iedere meter die we rijden is memorabel.

Geschiedenis Van der Lans & Busscher

Geschiedenis Straver Mobility

GeschiedenisVAN DER LANS & BUSSCHER

1896 Oprichting Stalhouderij Van der Lans

Op 1 december 1896 legde het boeiende familiebedrijf van de Firma van der Lans zijn fundament aan de Loosduinseweg in Den Haag. De oorspronkelijke stal bood ruimte aan 12 paarden, met extra plaats voor 4 paarden om de hoek.

Met 14 zwarte paarden en twee schimmels, Sisca en Jeronka, werden deze laatste twee speciaal ingezet voor trouwerijen. Dhr. van der Lans leverde paarden voor 'de Oude Haagsche' voor f 2,00 per rit en reed zelf vanwege zijn imposante gestalte en voorkomen.

jaren 20 Opvolging en overname

In de jaren 20 maakte Stalhouderij van der Lans een transitie door. In 1925 verwierf het bedrijf zijn eerste auto, een 'Minerva'. Een jaar later namen de zonen Dirk & Jan van der Lans de leiding over, terwijl zoon Gerard bij de NV Rouwstallen begon. Met drie locaties in Den Haag (Loosduinseweg, Gortmolen, Tasmanstraat) en de overname van Stalhouderij Hooimans in 1929 (hiermee werden twee belangrijke klanten binnengehaald) ging het bedrijf een nieuwe fase in.

jaren 30 Groei, consolidatie en vernieuwing

In de jaren 30 zette Stalhouderij van der Lans haar ontwikkeling voort. De overname van stalhouderijen van Barendrecht en Van Vliet verstevigde hun positie. Het bedrijf stroomlijnde operaties door de locaties Gortmolen en Tasmanstraat te sluiten en te verhuizen naar de Noordwal. De overname van stalhouderij Köhler verrijkte het aanbod. Deze stappen in de jaren 30 markeerden een periode van groei, consolidatie en vernieuwing voor Stalhouderij van der Lans.

Van der Lans & Busscher

jaren 60 Een gevestigde reputatie ceremonieel vervoer

In de jaren 60 zette Stalhouderij van der Lans een stijlvolle koers in met de import van de eerste grote partij Cadillacs uit Zwitserland. Het hoogtepunt kwam in 1962 met de indrukwekkende begrafenis van prinses Wilhelmina, waarbij acht majestueuze zwarte paarden van Van der Lans een serene en gepaste eer bewezen aan het koninklijke afscheid. Deze periode markeerde niet alleen een evolutie in het wagenpark maar bevestigde ook de reputatie van Stalhouderij van der Lans als een toonaangevende speler in ceremonieel vervoer.

einde 20ste eeuw Van der Lans & Busscher B.V.

In de late 20ste eeuw onderging Stalhouderij van der Lans significante veranderingen. Na een verhuizing van de Noordwal naar de Loosduinseweg in 1979, beëindigde het bedrijf in 1995 de stalhouderij van Van der Lans en creëerde Van der Lans & Busscher B.V.  De overgang naar de Treilerweg in Scheveningen in 1995 markeerde niet alleen een fysieke verandering, maar betekende ook het einde van een tijdperk met de traditionele rijtuigen getrokken door paarden. Hiermee moderniseerde en vernieuwde het bedrijf zijn dienstverlening in lijn met de tijdsgeest.

21ste eeuw Opmars in unieke vervoersmiddelen

In de 21ste eeuw beleefde Van der Lans & Busscher een opmerkelijke opmars, transformeerde van een Cadillac-fleet naar een veelzijdig wagenpark met diverse merken en unieke vervoersmiddelen. De strategische samenwerking met Straver Mobility verrijkte hun dienstenaanbod en versterkte hun positie in de branche.

vanaf 2022 De grote groei

In 2022 voltrok zich een cruciale periode met overnames, waaronder Van der Putten Uitvaartvervoer, De Jong Uitvaartvervoer, Taxi Westland, De Groot facilitaire diensten, NV Rouwstallen, en het Logistiek Dienstencentrum Uitvaartzorg in de Randstad. Deze expansie diversifieerde de dienstverlening en verstevigde de marktpositie.

Echter, in 2023 volgde een nieuwe wending toen ZDG het stokje overnam van Van der Lans & Busscher en Straver Mobility. Deze strategische overname belooft verdere groei en synergie, waarbij de gecombineerde kracht van beide entiteiten de positie van Van der Lans & Busscher als een prominente speler in de uitvaart- en vervoersindustrie nog verder zal versterken.

landrover-bijzonder-rouwauto-defender-4x4-01.jpg

GeschiedenisSTRAVER MOBILITY

1959 Start van Taxibedrijf Jac. Straver

Koos Straver start in 1959 Taxibedrijf Jac. Straver aan de Geuzenstraat te Gouda. Samen met zijn vrouw Clazien opereert het jonge bedrijf vanuit de Krugerlaan.

jaren 60/70 Veranderingen

Midden jaren 60 en in de jaren 70 vindt er een verandering plaats binnen het bedrijf door de overname van taxibedrijf Geukes en de verhuizing naar de Boelekade in Gouda. Eind jaren 70 wordt, na het overlijden van Koos Straver, het stokje overgenomen door Hans Straver en Peter Ehlert.

jaren 90 Start Patrick Straver

In de jaren 90 wordt een deel van de werkzaamheden van Thalia overgenomen en treed Patrick Straver fulltime in dienst bij het bedrijf van zijn vader en oom. Eind jaren 90 wordt Patrick mede-eigenaar van Straver Mobility.

vanaf 2000 Grote veranderingen

In de jaren 2000 vinden er grote veranderingen plaats. Staatsievervoer Connexxion en ORV Rotterdam worden overgenomen en Straver Rotterdam wordt gestart. Peter Ehlert en Hans Straver dragen het stokje over aan Patrick Straver. Speciaalgarage Jac. Straver wordt Straver Mobility. In 2016 verhuisd het bedrijf naar de Marconistraat in Gouda en in 2017 wordt Tap rouwvervoer overgenomen.

2023 Overname door ZDG

In 2023 vindt de overname door ZDG plaats en sinds 1 januari 2024 gaat Straver Mobility over in Van der Lans & Busscher onder leiding van Jan Busscher.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle updates.